Trend

Opština Novi Beograd prva u Srbiji omogućila plaćanje administrativnih taksi platnim karticama

Opština Novi Beograd od danas je prva opština u Srbiji, i u regionu, u kojoj je plaćanje administrativnih taksi moguće i platnim karticama. Zahvaljujući razvijenom softverskom rešenju, građani će usluge plaćanja administrativnih taksi, moći da obave u celosti jednostavno i brzo na jednom šalteru.

– Prva smo Opština u zemlji koja je primenila sistem plaćanja taksi platnim karticama, što će građanima značajno olakšati i ubrzati ovu vrstu usluge. Ovo nije prvi put da smo u mnogim stvarima prvi u Srbiji, između ostalog, i u uvođenju plaćanja administrativnih taksi platnim karticama na uslužnim šalterima Opštine. Smatram da je ovo jako bitna stvar i pozivam sve opštinske Uprave da krenu stopama opštine Novi Beograd – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Ovaj projekat rezultat je zajedničke saradnje opštine Novi Beograd, kompanije Avantech i Vojvođanske banke.

– Vojvođanska banka jedan je od pionira u uvođenju savremenih softverskih sistema koji olakšavaju poslove i transakcije naših klijenata. Ušteda vremena, novca, veća sigurnost i transparentnost samo su neke od glavnih prednosti koje ovakav sistem nudi. Zbog toga bih želeo da izrazim veliko zadovoljstvo, jer je upravo naša banka pomogla jedan ovako važan projekat. Uvereni smo da je on samo prvi u nizu na putu modernizacije svih opština u našoj zemlji – istakao je Milorad Nikić direktor funkcije Operativni poslovi Vojvođanske banke.

Opština Novi Beograd je lider kada je reč o digitalnim i onlajn servisima za građane, a kao najbolje urbanistički uređena opština u Srbiji sa velikim brojem državnih i privatnih firmi koje se nalaze na njenoj teritoriji, Novi Beograd je i opština sa najvećim brojem administratinih plaćanja u našoj zemlji.

Izor:opština Novi Beograd