Nakon jedne rečenice “Niko ne sme da vas bije!” sve se promenilo

Tada još uvek nepoznat poslat je na Kosovo od strane Ivana Stambolića kako bi smirio Srbe koji su živeli u strahu i stalnoj neizvesnosti od albanskih separatista.

Tog,već istorijskog,24.aprila 1987.godine Slobodan Milošević,predsednik Saveza komunista Srbije, je stigao na Kosovo gde su se Srbi već međusobom organizovali kako bi se odbranili od separatista. Policija,sudstvo i još neki organi vlasti na Kosovu činili su pretežno Albanci koji su “žmurili” na paljenja,pretnje,ubistva,silovanja,rušenja groblja Srba.

Milošević je u Domu kulture u Kosovu polju razgovarao sa predstavnicima Srba kada je je čuo narod koji je bio ispred kako viču “Ubice!” Neko je u tom trenutku rekao Miloševiću da se odvija sukob napolju između Srba i Kosovske policije.

Kosovska policija je pokušala pendrecima da rastera narod koji se okupio ispred Doma kulture. Milošević je izašao napolje u pokušaju da smiri situaciju kada je neko uzviknuo:

“Biju nas!”

Milošević je tad izgovorio rečenicu koja će ući u istoriju a i njemu pomoći da od nepoznatog političara doživi uspon:

„Niko ne sme da vas bije!“

 

 

Next Post

Dobro jutro Beograde! Komarci su nas spremno dočekali

Уто апр 24 , 2018
Dobro jutro Beograde! Ovo jutro sam malo stariji a da li si mi ti mlađi danas? Komarci su spremno dočekali proleće a mi njih sa novinama. Neki nam “piju krv sa zemlje” sada imamo pravi desant, napadnuti smo i iz vazduha. Nemojte direktori nervirati vaše zaposlene jer teško ćete naći […]