Lončar:U bolnicama zadržano 16 povređenih u Žitištu

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u četiri zdravstvena centra trenutno zbrinuto 16 pacijenata koji su povređeni u noćašnjoj tragediji u Žitištu.
Lončar je prilikom obilaska povređenih u Kliničkom centru Vojvodine naveo da se devet pacijenata nalazi u Zrenjaninu, dva u Beogradu, tri u Novom Sadu i dva u Kamenici.

Ukupno je 16 pacijenata koji su zadržani na bolničkom lečenju, precizirao je ministar i dodao da je obišao povređene u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, uz napomenu da je reč o dva mlađa pacijenta koji imaju izuzetno ozbiljne povrede kičme.

U Zrenjaninu, kako je precizirao, ima devet pacijenata koji su van životne opasnosti.

U Kliničkom centru Vojvodine obišli smo tri pacijenta od kojih je jedna devojka u izuzetno ozbiljnom stanju. Ona je već operisana i nastavlja se dalja dijagnostika, odnosno stabilizovanje njenog stanja, ukazao je Lončar i najavio da je moguće da će ona imati još jednu operaciju.

Prema njegovim rečima, ostala dva pacijenta su stabilna, a u Sremskoj Kamenici nalaze se još dva pacijenta, pri čemu je upravo završena operacija jednog od njih.

Apelujem na sve da izvuku pouku iz ovog što se desilo i da vide kako nepromišljeni potezi mogu da dovedu do nesagledivih posledica ne samo za pojedince ,nego i za porodice i čitavo društvo, odnosno do posledica koje ne možemo nikako da ispravimo, poručio je Lončar a prenosi Vlada Srbije.

Ako ste propustili