Nebojša Stefanović uhapšen ubica iz Žitišta

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z.S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazivale na tragediju.

Stefanović je na mestu nesreće u Žitištu potvrdio da je Z.S. noćas, oko 1.40 časova, iz automatske puške sa više rafala usmrtio pet i ranio 20 osoba.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je motiv zločina ljubomora, jer je prva stradala njegova bivša supruga, dok je veliki broj ljudi povređen i tragično stradao.

Ministar je naveo da osumnjičeni nije imao nijedan prekršaj, ni krivičnu prijavu, i dodao da je Hitna pomoć prva pristigla, a zatim i medicinske ekipe iz Zrenjanina.

Policija je, kako je istakao, stigla za manje od jednog minuta, privela je i savladala osumnjičenog, kome je već bila oduzeta puška i počeo je da beži.

Tužioci su brzo izašli na mesto zločina, uviđaj je obavljen i očekuje se da se nakon policijskog zadržavanja počinioca odredi i pritvor, ukazao je Stefanović i naglasio da je sada najvažnije pomoći porodicama i pružiti negu povređenima,saopštavaju iz ministarstva.

Ako ste propustili