Hitlerjugend – Nacisti su i od dece pravili vojnike

Hitlerjugend (Hitlerova omladina ) osnovana je kao organizacija u nacističkoj Nemačkoj koja je fizički obučavala deci između 16 i 18 godina, i edukovala ih sa nacističkom ideologijom do tačke fanatizma. Na početku rata u organizaciji  Hitlerjugend bilo je oko 8.8 miliona dece a kasnije je taj broj bio oko milion.

Međutim,bilo je slučajeva gde su deca bila i ispod 16.godina pa su nakon samo jednog dana „obuke“ slana u SS mladu diviziju.

Hitlerova omladina ili deca obučavana su kao pravi vojnici:da bacaju bombe,kopaju rovove,prolaze ispod bodljikavih žica…

Deca su korišćena tokom rata u mnogo slučajeva a koje je Hitler stvorio kako bi bili obučeni da se bore za svoju zemlju.

Devojke (Liga nemačkih djevojčica) nisu bile isljučene iz Hitlerove omladine i one su obučavane ali kao zdravstveni radnici,kuvarice…

Kako je nemačka gubila rat tako su sve više deca korišćena u samoubilačke misije pa je i osnovana posebna SS divizija sa decom pod nazivom 12 SS Panzer Division. Tokom rata slovili su za jednu od jednu od najnasilnijh vojnika.

https://www.youtube.com/watch?v=4bQWs__wwtU&t=148s

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili