Edmund Kemper serijski ubica sa visokim koeficijentom inteligencije koji ne želi da izađe iz zatvora

Edmund Kemper je američki serijski ubica i izvršio je deset ubistava u kojima je ubio i svoju majku,babu i dedu.

Njegov krvavi pir počeo je već kada je imao 15.godina kada je ubio svoju baku prilikom svađe pucajući joj u glavu a zatim u leđa. U nezvaničnim izveštajima koje su prenosili novinari stoji i da je imala više ubodnih rana nakon ubistva. Odneo je njeno telo iz kuhinje u spavaću sobu. Kada je u međuvremenu došao i deda ubio je i njega na kućnom pragu. Pozvao je svju majku koja mu je rekla da zove policiju. Sačekao je da policija dođe i da ga uhapsi.

Kada su ga pitali zašto je to uradio  Kemper je rekao da „samo želeo da vidi kako izgleda kada se ubije baka“ i da je ubio svog dedu kako ne bi morao da sazna da je njegova žena mrtva.

Poslat je u bolnicu jer je dijagnostikovan od strane psihijatra kao šizofreničar.U mentalnoj bolnici meren mu je stepen inteligencije i izmeren je IQ 145,što se smatra visoko inteligentnom osobom.Pušten je kada je napunio 21.godinu -1969.godine i nastavio je da živi sa svojom majkom.

U periodu nakon bolnice pokušao je da se socijalizuje radivši nekoliko poslova kada je i išao na koledž. Pokušao je da radi i kao vojnik ali nisu ga primili jer je visok preko 2.metra i veoma krupan.

U periodu od maja 1972. do aprila 1973. počinje Kemperov krvavi pir gde je otimao studenkinje koje je ubijao na razne načine. Zatim bi njihova tela odnosio kući gde je praktikovao nekrofiliju sa njihovim telima ili delovima tela koje je odsecao. Ubio je 6 osoba a zatim ubio majku i njenog momka. Odsekao je svojoj majci glavu i stavio na tanjir nad kojom je isto praktikovao nekrofiliju.

Otišao je od kuće i uputio se u Kolorado kako nije čuo vest o ubistvu svoje majke pozvao je policiju gde je priznao ubistvo ali nisu mu verovali. Pozvao je zatim policajca kojeg je poznavao i priznao mu ubistvo. Sačekao je da policija dođe po njega nakon čega je priznao sva ubistva.

Više puta su mu zakazivana saslušanja za privremenu slobodu ali on ih je odbijao jer on je rekao da nije sposoban da se vrati u društvo.

Foto:Wikipedia

Ako ste propustili