Beogradska Skadarlijska priča : Da li znaš da vezeš?

Prođeš svaki dan Skadarlijskom kaldrmom ni u sto mi ne pogledaš.Kada htedoh nešto reći, ti mi već pobegneš.

Opet si prošla, a ja te upita da li si skoro vezla neki vez. Čudno me pogledaš. Svoj pogled ispod šešira sakriješ i nastaviš kadrmom hodati.

Čekao sam te pogledom i sledećeg dana, a kada si prošla pokazivao sam ti rukama da li vezeš. Ti se blago nasmeja i opet nastaviš dalje.

Posle trećeg dana prišla si mi za sto i pitala me šta mi to znači da li vezeš? Ponudio sam te da sedneš što si ti ljubazno prihvatila.

Pitaš me : „Zašto me pitaš da li vezem?“ Ja pišem pesme u kojima tvoje ime krijem ali tvoju lepotu otkrivam. Pišem pesme u kojima ne šetaš sama kaldrmom, već ti ruku mojom pokrivam.

Pišem pesmu u kojoj više nećeš biti tajna koju ljubomorno čuvam,

Pišem da si tajna koliko u tvome srcu za mene mesta ima.

Pitam da li vezeš, ali ne vez od konca utkan. Pitam da li vezeš moje srce uz tvoje da nas ne bude dvoje već jedno koje će iste snove sniti,i samo u jednim mislima se kriti.

Autor: A.M

Next Post

Novak Djoković u FINALU Mastersa Pariza

Суб нов 3 , 2018
Novak Djoković posle velike borbe uspeo je da se plasira u FINALE Mastersa u Parizu. Ukupno 25.pobeda nad gospodinom Federerom dovela je gospodina Djokovića u finale Mastersa pobedivši sa 2:1 u setovima – 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3) . U finalu će igrati protiv Rusa Karena Hačanova. Foto:Ilustracija/pixabay Podeli na FacebookPodeli na […]