Znakovi bez puta

Gradnja bez plana. Gradnja sa jasnim planom za sticanje trenutne dobiti, a dugoročno, kao što se sada može videti, dobija i svoje posledice.

Kišna kanalizacija nije jedina preventivna mera za veliki broj padavina na koje niko ne može da utiče. Postoji razlog zašto se nešto zove planirana gradnja i zašto cela Evropa ima planove za pretvaranje što većih oblasti u gradu u zelene površine.

Pretvaranje grada u beton dobija svoje posledice kako tokom letnjih vrućina, zimskih perioda, ali i tokom kišnih dana. I da li se nešto učinilo po tom pitanju u prethodnom periodu? Da li je neko rekao STOP? Naprotiv. Sada se prešlo u novu dimenziju ubrzane gradnje poklanjanjem zemljišta, pa ćemo imati znakove ali bez puta.

Lako se može primetiti da svuda gde je bilo ubrzanje gradnje u poslednjih nekoliko godina tu su počele i poplave ulica i garaža.

Neki pametni je došao na ideju da postavlja znakove „bazena“ tokom padavina, a šta ćemo sada kada se prestonica pretvara u veliki bazen. Možda nekoliko znakova na ulazu u prestonicu da ljudi zamene automobile čamcima?!

RHMZ ima novu budućnost da izveštava o vodostaju na ulicama prestonice. Radovi na putu? Ma, to je sada nostalgična tema.

Upozoravam već odavno da mora da se stane iz više razloga ili problem će doći do tačke kada više nema STOP, jer nazad sada ne može.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili