U krugi dvojke da dođemo makar do trojke

Neki opozicioni članovi su već stavljeni u prvi plan kako bi se kandidovali na narednim izborima za gradonačelnika. Neki ukazuju na probleme ali uglavnom na ono što drugi, trenutno na vlasti, odaberu kao aktuelnu temu. Interesantno je da se sve kreće u krugu dvojke, pa se verovatno nadaju da makar dođu do tri odsto glasova ili ti do trojke.

U krugu dvojke jedna tema koja obuhvata i van njenog kruga je zaštita spomenika kulture, a dobar primer kako aktuelna vlast ceni spomenike kulture je svakako Kosančićev venac. Sve ostale teme mi se čini kao se opozicija trudi da uradi što bolji marketing za aktuelnu vlast. Metro je tema? Stvarno? Koji metro?

Kada bi nakon kruga dvojke izašli i po naseljima prestonice videli bi koliko je tema. Jedna kampanja ne bi bila dovoljna. Ja sam obišao sva naselja nakon oluje, a vi? Pogledajte kuće i dvorišta naših sugrađana koji će morati sve sami da saniraju. O struji i vodi, da i ne pričam. Svi znamo kako se realno danas živi, pa se postavlja pitanje kako će to i da li će uspeti da saniraju?! E, to vam je tema danas!

Nije tema ono što drugi kaže, već ono što narod muči. U životu prestonice moraš da budeš njen deo, u suprotnom si stranac.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili