Trka bez cilja

Počela je izborna trka gde svi pričaju nešto i potpisuju nešto što bi trebalo da bude nešto. Iz tog nešto trenalo bi da rukovode vešto pričom kako će za jedno 5 godina biti veće plate, koje i da se danas daju ne bi mogle da nas dovedu ni do nule na našem ličnom računu.

Međutim, neki nude popuste na avione jer jedva da možete skupiti da odete i do aerodroma i to možda onoga dana kada vam legne plata ili penzija. Plata koja jedva pokriva račune ali statistički gledano oni koji su se obogatili za kratko vreme doprinose dobrom proseku na godišnjem nivou, pa ne moramo da brinemo jer će sve to statistički gledano izgledati da idemo po dva tri puta na more. Penzioneri će moći da se hvale da imaju popuste koje ko zna da li će ikada moći da ih koriste.

Svakako tu su i pomoći za penzionere koje će vraćati i dalje neki budući penzioneri koji će i dalje dobijati neku pomoć koju će vraćati..?

Mnogo se toga dešava, a malo je vremena za realno razmišljanje jer treba biti dobar domaćin i dočekati novi ili stari kontigent glasača koji će nam „pomoći da glasaju onako kako mi ne želimo jer mi ne znamo kako treba“.

Sve u svemu, trka je počela gde će se spominjati kule sa svih strana u koje će te kao i do sada gledati i treba da budete srećni što ih gledate jer neki drugi nisu te sreće da stignu da ih gledaju spolja jer u njima žive.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili