Startuje projekat „Škola kao nacrtana za vas“

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Eurobanke najavili su danas projekat „Škola kao nacrtana za vas“, čiji je cilj poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji.

U okviru programa biće raspisan konkurs za učenike srednjih škola za dizajn humanitarne kartice „Eurobank Veliko srce“, a od svake transakcije koju klijenti izvrše tom karticom odvajaće se deo sredstava za renoviranje učionica, kabineta i kupovinu neophodne opreme, bez dodatnih troškova za korisnike kartice.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izrazio je zahvalnost Eurobanci na pokazanoj društvenoj odgovornosti, istakavši da svako ulaganje u obrazovanje treba pohvaliti.

Ono što smo, iznad same akcije, videli kao produžetak saradnje jeste mogućnost da se kroz finansijsku pismenost na kojoj intenzivno radimo deca osposobljavaju i stiču određene veštine još u osnovnoj školi, naveo je Šarčević.

Osim toga, ministar je rekao da bi bilo dobro kreirati i dualne modele u bankarstvu po uzoru na Švajcarsku.

Predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović rekla je da je ta banka odlučila da nakon ulaganja u vrtiće i osnovne škole novac usmeri ka srednjim školama.

„Škola kao nacrtana za vas“ novi je pravac ulaganja u poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, koji će biti mnogo više od renoviranja učionica, jer će učenicima omogućiti da prva znanja o bankarstvu steknu od naših kolega kao gostujućih predavača, ali i u praksi dožive kako izgleda buduće zanimanje nekog od njih, izjavila je Pavlović.

Direktor kompanije Masterkard za Srbiju, Crnu Goru i BiH Jelena Ristić iznela je očekivanje da će ovaj projekat dati rezultate jer je usmeren ka ulaganju u mlade ljude i buduće lidere.

Ristić je pozvala sve đake da se uključe u program i pokažu svoju kreativnost i da na taj način pomognu poboljšanju uslova u školama.

Konkurs za dizajn kartice „Eurobank Veliko srce“ trajaće od 16. marta do 13. aprila, a objava rezultata i proglašenje pobednika biće 27. aprila.

O pobedniku će odlučivati žiri koji će činiti predstavnik banke, predstavnik Masterkarda, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pomoćnik direktora Dečjeg kulturnog centra Leontina Vukomanović, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto:ilustracija

Ako ste propustili