Ministarstvo prosvete preduzelo korake u rešavanju problema oduzetih licenci

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su predstavnici tog ministarstva održali sastanak sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti kako bi pronašli način da spreče urušavanje zdravlja nastavnika koji protestuju ispred Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da su sindikati upoznati sa koracima koje je Ministarstvo preduzelo kako bi rešilo problem oduzetih licenci.

Petar Blagojević je, na molbu predstavnika Ministarstva, pristao da prekine protest i u ponedeljak, 13. februara, dođe na sastanak, kako bi zajednički pokušali da nađu rešenje.

U međuvremenu, Ministarstvo očekuje da dobije mišljenja odgovarajućih institucija u vezi sa daljom zakonitošću postupanja.

Nakon što je Blagojević pristao da prekine štrajk, delegacija Ministarstva je posetila Živadina Disića u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde mu je zbog povišenog krvnog pritiska ukazana medicinska pomoć.

I njemu su predočene radnje koje je Ministarstvo preduzelo i jasno stavljeno do znanja da Ministarstvo čini sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se problem rešio.

Još jednom apelujemo da su ljudski životi najvažniji, da nema potrebe za štrajkovima i pritiscima, jer je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja spremno da pomogne svima, naravno, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, ističe se u saopštenju.

Foto: mpn.gov.rs

Ako ste propustili