Pomoć projektima u oblasti organske proizvodnje u Blacu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović obišao je danas u Blacu kompaniju za preradu voća „Midi organik“ i mlekaru „Lazar“.

Nedimović je tom prilikom poručio da će država pomoći u zapošljavanju i nabavci nove opreme, i pohvalio projekte u organskoj proizvodnji koji se planiraju.

Ovde ima toliko resursa koji stoje na raspolaganju opštini Blace i našoj državi, da bi bilo šteta da država to ne prepozna i ne pomogne podsticajnim sredstvima kako za razvoj organske proizvodnje i prerađivačkog sektora, tako i u oblasti voćarstva i mlekarstva, ukazao je ministar.

On je rekao da je najvažnije što je čuo tokom posete Blacu to da se spremaju projekti za 2017. godinu u oblasti organske proizvodnje, kao i preradi voća u džemove i druge kašaste proizvode.

Ministar je istakao i da mlekara „Lazar“ planira investiciju sa stotinu novozaposlenih radnika u Blacu.

Imamo farmu koja je povezana sa poljoprivrednim zemljištem, koja je povezana sa sektorom mleka i imamo deo koji se tiče proizvodnje biogasa, odnosno snižavanja troškova u oblasti poljoprivredne proizvodnje, naveo je Nedimović.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili