Plutajući stoji

Sada kada se stišala malo bura oko splava ili ti splavova, i što je neko bio pametan, i izjavio kako splavovi ne plutaju već stoje na vodi, možda da izrazim svoje neko viđenje i da eventaualno pomognem u tačnoj klasifikaciji kako bi se problem rešio.

Kada kudiš onda moraš i rešenje da nudiš

Splav je u suštini plovni objekat izgrađen od dasaka, balvana i slično i koristi se, i danas, za prevoz nekoga ili nečega. Svima su poznate razne regate koje imamo po našoj zemlji koje se trude da održe sećanje na nekadašnje splavarenja rekama.

Kuća je svaka građevina u kojoj se može boraviti bez obzira na njenu primenu.

Znači ako pogledamo realno, mi nemamo splavove već kuće na vodi. I da one plutaju!

Ako je nešto ilegalno, kako je onda legalno? Realno gledajući to nije moguće ali navikli smo mi da je sve moguće. Nego da se vratim na temu.

Ako se nešto registruje kao plovni objekat onda ne može da bude kuća. Ako je kuća, bez obzira na njenu namenu, onda moraju dozvole za gradnju iste i ostala propratna dokumentacija. Ako je kuća na vodi ili splav vezana za obalu onda koristi i obalu kao pristanište. Znači dolazimo do sledećeg pitanja o pristaništima.

Potrudio sam se da skratim, kako bi u kratkim crtama objasnio problem, i da ukažem da donošenje rešenja preko noći nije rešenje, već još veća glavobolja. Sve se može definisati, bolje rečeno izraditi sa dobrom ekipom ljudi, u roku od 6 meseci, a da u rešenju budu obuhvaćeni i svi objekti koji us sagrađeni uz obalu.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili