Pesma za Evroviziju ’22: Ko su zaista favoriti?

Trka za predstavnika Srbije sa jedne strane nosi neki vid prestiža ali i veliki teret jer neuspeh može da dovede do zaborava na sceni. Ovogodišnji predstavnik i neće imati veliki teret jer prateći raspoloženja u zemljama decenijama izgleda da je pobednik već izabran za Evroviziju, a u pitanju nije pesma već politička dešavanja. Sve se menja preko noći, pa možda i postoji mogućnost da pobedi pesma.

Po ličnom mišljenju, ove godine za predstavnika Srbije imamo tri favorita: Zorja sa pesmom „Zorja“, Biber sa pesmom „Dve godine i šes’ dana“ i Konstrakta sa pesmom „In corpore sano“. Svedoci smo smo da su se botovi uključili u favorizovanje određenih vokalnih izvođača i to rastom navodnog trendinga, pregleda, članicima i slično. Jedne godine je vid ovakvog marketinga i uspeo ali koliko će uspeti ove godine ostaje nam da vidimo. „Besplatno“ pevanje obično nikada nije besplatno, jer nije sve u parama. Ima nešto i u …

U poslednjih već deceniju Evrovizija se dosta izmenila i dolaze izvođači za koje se pitamo kako su tu uopšte došli ali različitost ima svoje čari koje pravim doziranjem mogu da donesu nešto novo. Nešto neobično i novo imamo u pesmi od Konstrakte sa pesmom „In corpore sano“.

Zorja sa pesmom „Zorja“ i Biber sa pesmom „Dve godine i šes’ dana“ su i najveći favoriti ali prateći reakcije sugrađana, po ličnom mišljenju i proceni, mislim da su Zorja i Konstrakta najveći favoriti.

Ostaje nam da pratimo večeras dešavanja od 21 čas na prvom programu RTS-a i da svako podrži svog favorita.

Autor: Aleksandar od Beograda

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili