Obraz mu je cipela

Ima izreka „ima obraz ko đon“ što bi trebalo da označava nemoralnu osobu do čijeg obraza tj. časti je teško doći. Međutim, ima osoba kojima ne treba đon jer obraz im je cipela koja se premazuje imalinom kako bi delovala čistom, a ispod imalina blato koje se godinama taloži. Čast se izgubila sa đonom, pa je ostalo samo blato.

Tenderi se nameštaju što i nije neko iznenađenje ali kada si uhvaćen onda u normalnom svetu se zna kako dalje. Isto tako znamo kako je i kod nas i to nije neko iznenađenje ali smo u potrazi za nekim sa obrazom. Cela ova afera kao da ima otisak onog „bivšeg“ kome vozovi pod punom brzinom ulaze u 21. vek i voze se van šina.

On je to radio za građane je rečenica od koje se naježim, a nisam je skoro čuo. Da ne bi pravio poređenje kakvo ne želim, okrenuću na šalu i film „Tesna koža“ kada Šojić stavlja večeru na račun preduzeća jer je on tu zbog njih.

Imam nekoliko svojih izreka koje koristim, a mislim da je prikladna sa ovom temom i njenom budućnošću „Ko pomisli da je na brdu i da gleda dolinu, ubrzo će shvatit da je dolina na većoj površini i da je usamljen na brdu“.

Upravo je prvi čovek grada omogućio opoziciji velike šanse za izbore i pobedu na istom.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili