Nema nejasnoća u vezi sa autoputem od Kragujevca do Batočine

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je deonica od Žirovnice do Kragujevca na autoputu Kragujevac–Batočina građevinski završena u roku.

U saopštenju, izdatom povodom informacija u medijima o deonici autoputa od Kragujevca do Batočine, navodi se da je zbog izmena projekta na ovoj deonici, investitor JP „Putevi Srbije“ zatražio 30. avgusta od resornog ministarstva izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli.

Međutim, Ministarstvo je zbog nepotpune dokumentacije odbilo zahtev JP „Putevi Srbije“ i 4. septembra im je naložilo da dopune potrebnu dokumentaciju kako bi u skladu sa zakonom mogli da dobiju izmenu građevinske dozvole.

O tome kada će deonica biti puštena u rad ne odlučuje resorno ministarstvo ili ministar Zorana Mihajlović, već investitor koji i održava ovu deonicu – JP „Putevi Srbije“.

Uslov za dobijanje građevinske dozvole jeste da podnosilac ispuni zakonom propisane uslove. To važi za sve, pa i za JP „Putevi Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Foto>Ilustracija/Beogradske vesti

Ako ste propustili