Kulturni centar u Šidu dobio novu salu

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zahvaljujući konkursu resornog ministarstva „Gradovi u fokusu“, Kulturno-obrazovni centar u Šidu dobio novu multifunkcionalnu salu, u kojoj će se održavati razne manifestacije i programi iz oblasti kulture.

U saopštenju se navodi da su u pitanju pozorišne predstave, filmske projekcije, izložbe, koncerti, književne večeri i drugi programi.

Pomoćnik ministra za kulturno nasleđe Danijela Vanušić ocenila je da je otvaranje adaptirane sale od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulturnog života, koja spada u strateška opredeljenja Vlade Srbije i resornog ministarstva.

Konkurs „Gradovi u fokusu“ predstavlja meru kulturne politike čiji je cilj da podstakne lokalne samouprave da realizuju projekte koji će doprineti raznovrsnijoj kulturnoj ponudi, a samim tim i ravnomernoj dostupnosti kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

Stav Ministarstva kulture i informisanja je nedvosmislen – kultura i kulturni sadržaji, pogotovo oni visokog kvaliteta, nisu i ne smeju da budu privilegija samo velikih kulturnih centara, navela je Vanušić.

Ona je istakla da je realizacija projekta „Sačuvajmo kulturu Šida“ primer dobrog ulaganja u kulturu i može da postane obrazac za ostale opštine i gradove.

Taj projekat je na konkursu „Gradovi u fokusu 2017“ dobio 19 miliona dinara, ističe se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili