Izabran ponuđač za strateškog partnera za „Galeniku“

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za kompaniju „Galenika“ na današnjoj sednici usvojila izveštaj privatizacionog savetnika, u kojem se navodi da jedan ponuđač ispunjava uslove i kriterijume postupka.
U saopštenju se navodi da je u pomenutom izveštaju konstatovano da ponude ponuđača „Cadila Pharmaceuticals Limited“ iz Indije i „EMS S.A.“ iz Brazila nisu dostavljene u skladu sa uputstvom za ponuđače i nisu usaglašene sa bitnim elementima ugovora o strateškom partnerstvu definisanim Zaključkom Vlade Republike Srbije.

Takođe, u pomenutom izveštaju se navodi da ponuda konzorcijuma „Frontier Pharma Limited“ iz Velike Britanije i „LLC NPA Petrovax Pharm“ iz Rusije ispunjava uslove i kriterijume postupka.

Konzorcijum je u svojoj ponudi naveo sledeće elemente: 7.000.000 evra radi sticanja 25 odsto kapitala u kompaniji „Galenika“, kao i da minimalni broj zaposlenih ne bude manji od 700.

Takođe, ponuđač se obavezuje na to da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u subjektu privatizacije sa strateškim partnerom.

Uredbom o strateškom partnerstvu određeno je da u slučaju da u postupku samo jedan učesnik ispunjava uslove i kriterijume postupka, Komisija o tome sačinjava izveštaj koji se, preko Ministarstva privrede, dostavlja Vladi Srbije.

Imajući u vidu sve navedeno, Ministarstvo privrede će predložiti Vladi da se ponuđač – konzorcijum „Frontier Pharma Limited“ iz Velike Britanije i „LLC NPA Petrovax Pharm“ iz Rusije proglasi izabranim ponuđačem, te da se sa njim otpočnu pregovori.

U skladu sa Uredbom, Vlada će na osnovu izveštaja Komisije doneti odluku o tome da li će se otpočeti pregovori sa ovim konzorcijumom, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili