Hajd park u Beogradu

Hajd park u Beogradu nalazi se na opštini Savski venac,na sеvеrnim padinama Tоpčidеrskоg brda. Park sastоji sе iz dva dеla kоji dеli cеntralna staza sa drvоrеdоm platana : prvi jе park-šuma sa stazama za trčanjе, a drugi jе namеnjеn za rеkrеaciju i fitnеs. Površine je od 7,3 hektara i trouglastog je oblika.

Fizički redstavlja nastavak Košutnjaka i Topčidera. Uređenje parka počelo je 1930.godine.

Na ulazu u Hajd park postavljena je metalna kapija,a sa desne strane nalazi se skuptura.

Tokom 2009.godine polomljene su i neke skulpture koje su uradili studenti Fakulteta likovne umetnosti. Poput skulpture dva dečaka koja je bila urađena od betona ali je polomljena juna 2009.godine.

3.07. 2009.godine postavljena je teretana sa 12 sprava.

Hajd park u Beogradu je u suštini dobro uređen ali uvek nešto mali nedostaje kako bi se kompletirao ceo vizuelni efekat. Jedan od nedostataka koji vam šetajući stazom zasmeta je polomljene, ukradene ili zarđale skulpture, a tu je i sama kapija ulaska u park.

Postolja od skulptura

Na samo, skoro 800 metara od Hajd parka, nalazi se Fakultet likovne umetnosti koji bi sigurno pomogao u kompletiranju vizuelnog efekta parka, a siguran sam dao i nekih novih ideja koji bi park doveli do jednog od najlepših umetničkih parkova, poput parka u Bukovičkoj banji koji obiluje skulpturama koje mogu iskoristiti mladi za popularan selfi. Siguran sam da mladi umetnici ipak imaju bolje ideje i treba im dati priliku da to i pokažu.

Ako si kandidat ponašaj se kao gradonačelnik. Ako si gradonačelnik budi komšija.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili