Trend

Džeparac po džeparac

Danas će biti zanimljiv dan gde će grad ugosti veći broj turista iz regiona i nešto iz drugih gradova. Plaćen im je dolazak uz obezbeđenu hranu i piće, a tu je naravno i džeparac. Nemojte da brinete sve su to dobili jer im mi to plaćamo.

Oni koji budu malo više vikali dobiće i bonus jer im je već obračunat i prekovremeni rad.  Ako se pitate koji rad u pitanju treba istaći da se radi o korišćenju dlanova koji svojim dodirom prouzrokuju tapšanje. Neki su verovatno tokom vežbi kod kuće u međuvremenu otišli i na bolovanje, kako bi sačuvali dlanove za poseban dan. Srećom neće imati ozbiljnije žuljeve na dlanovima, a i dan će biti malo kišovit pa im možda i spere nešto ako se umažu po obrazima.

Sve je to dobro jer će grad imati povećan promet, možda jedan džeparac ne znači ništa ali kada se malo razmisli džeparac po džeparac sve u jedan grad. Koliko da se doplati za nešto goriva za gradski prevoz ili da se pokrije neki broj ne otkucanih karti.

Verovatno će neki kalkulisati kako smo imali veći broj turista u maju, ali bez kalkulacije o povećanom obilasku grada od strane sugrađana tokom određenih dana u nedelji. Sve je to turizam i treba izvući maksimum.

Na žalost gosti i neće imati vremena za veće obilaske ali nadamo se da će ih i to malo od grada zadiviti i poželeti da dođu opet. Znam da im današnji muzičari neće dotaći srce, ali im treba reći da imamo i prave koje pevaju srcem u poznatim boemskim delovima grada.

Treba im svakako obećati da ćemo im i mi uzvratiti posetom, možda čak i zbog slične prilike.

Budite dobri domaćini jer važno je tradicija koju svakako čuvamo.

Dobro došli u Beograd!

Autor: Aleksandar od Beograda