Beogradski manifest 2023

Beogradski manifest održaće se od 19. do 21. maja na Kalemegdanu.

Deveti po redu festival destinacija i degustacija će biti održan u parka Kalemegdan u čijem središtu će biti fontana „Ribar“. Programski sadržaji festivala će se prostirati duž šetačkih staza parka.

Beogradski Manifest je podeljen u šest tematskih celina gde je organizovan program za sve generacije.

Zona „Aduti Srbije“ predstaviće se više od 30 opština iz Srbije koji će upoznati posetioce sa svojim kulturnim, istorijskim i gastronomskim bogatstvom.

U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Dečja zona „Mašta može svašta“ će biti bogata interaktivnim sadržajima, pozorišnim predstavama, dečji horovi, klovnovi,kostimirani junaci iz bajki, mađioničari…

U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

U „Relax“ zoni posetioci će moći da uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21, u subotu i nedelju od 11 do 21 čas. Ulaz je besplatan.

Foto: Ilustracija / Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili