Značajan prostor za unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji zaključili su u današnjem razgovoru da postoji dosta prostora za unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa između dve države.

U razgovoru je naglašeno da Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovođenju reformi kako bi u skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije.

Takođe, na sastanku je istaknuto da je potrebna snažna volja i istrajnost svih činilaca vlasti i društva kako bi se učinio značajniji napredak u pitanjima vladavine prava, slobode medija, borbe protiv kriminala i korupcije i obezbedili bolji uslovi za život svih građana Srbije.

Brnabić je ponovila da je najvažniji cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg nema ni ekonomskog napretka, ni evropske budućnosti za region.

Ona je istakla da je Srbija i dalje posvećena otvorenom dijalogu sa Prištinom, i izrazila uverenje da će otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu dovesti do postizanja konsenzusa i saglasnosti u rešavanju pitanja od nacionalnog interesa za Srbiju.

Hojt Ji je istakao da su Sjedinjene Američke Države spremne da pruže svaku vrstu pomoći kako bi Srbija u što skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili