Vijetnam podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom i specijalnim predstavnikom Vijetnama pri Unesku i kandidatom za poziciju generalnog direktora ove organizacije Pam San Čaom o odnosima dveju zemalja i mogućnostima za njihovo unapređenje.

Brnabić je ocenila da su politički odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje uključujući ekonomiju, turizam, kulturnu i prosvetnu razmenu.

Čao je, prenoseći Ani Brnabić čestitku premijera Vijetnama Ngujena Suana Fukoa povodom izbora na premijersku funkciju, naveo da odnosi između dve zemlje imaju dugu tradiciju i da Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima.

Specijalni predstavnik Vijetnama pri Unesku izvestio je premijerku da se ove godine obeležava 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, što ujedno i predstavlja podstrek za dalje unapređenje međusobne saradnje.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost ambasadoru Pam San Čaou na podršci i najavila da će se odazvati pozivu premijera Fukoa da poseti Vijetnam,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Vlada Srbije

Ako ste propustili