Unapređenje ekonomske saradnje sa Japanom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Japana Kazujukijem Nakaneom, koji joj je čestitao na premijerskoj funkciji i izrazio nadu da će dalja saradnja doprineti unapređenju odnosa između Srbije i Japana.

Brnabić je istakla da je Vlada Srbije zainteresovana za razvoj ekonomskih odnosa sa Japanom, kao i da je imala brojne susrete sa japanskim investitorima koji su spremni da ulažu u Srbiji.

Ona je ocenila da je prisustvo većeg broja investitora iz Japana značajno za prenos znanja, novih tehnologija i poslovne etike, i dodala da je Srbija spremna da ponudi bolje uslove investitorima od drugih evropskih zemalja.

Nakane je naglasio da je za razvoj bilateralnih odnosa od suštinskog značaja razmena ljudi i najavio da Japan razmišlja da pošalje volontere u Srbiju u cilju unapređenja saradnje i boljeg razumevanja i povezivanja dve zemlje.

On je, tokom razgovora, istakao da Japan podržava reformske napore Srbije u procesu priključenja Evropskoj uniji,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Next Post

Proizvodnja električnih autobusa za javni prevoz u Srbiji

Пет сеп 8 , 2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar privrede Goran Knežević razgovarali su danas sa delegacijom kineske Jin Long grupe (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti proizvodnje električnih autobusa za javni prevoz. U saopštenju Ministarstva privrede navodi se da su predstavnici Jin Long grupe na […]