Ukrajinski parlament usvojio je nove zakone kojima se uvodi obavezna hemijska kastracija seksualnih prestupnika

Ukrajinski parlament usvojio je nove zakone kojima se uvodi obavezna hemijska kastracija seksualnih prestupnika.

Prisilna hemijska kastracija podrazumeva prisilno ubrizgavanje anti-androgenih lekova koji se sastoje od hemikalija koje treba da smanje libido i seksualne aktivnosti.

Prema novom zakonu Ukrajine on će se primjenjivati na osobe u dobi između 18 i 65 godina koje su osuđene za silovanje maloletnika ili silovanje koje je “prouzrokovalo ozbiljne posledice”

Zakon je usvojen nakon nekoliko ozbiljnih seksualnih prestupa u Ukrajini što je dovelo i do polemike u javnosti. Jedan od najtežih primera je оtmica, sеksualnо zlоstavljanje i ubistva mladе dеvоjkе na jugu Ukrajinе.

Jedanaestogodišnja Dariia Lukjanenko pronađena je u septičkoj jami 19. juna, šest dana nakon što je napustila dom na čas plesa. Prijatelj porodice (22) kasnije je priznao svoje ubistvo.

Foto:ilustracija/pixabay

Next Post

Sabоr svеtih dvanaеst apоstоla - Pavlоvdan

Суб јул 13 , 2019
Sabоr Svеtih slavnih i svеhvalnih apоstоla, Pavlоvdan jе hrišćanski praznik. Mada svaki оd dvanaеst vеlikih apоstоla ima svоj pоsеban dan kada sе slavi, ipak jе crkva оdrеdila оvaj praznik za sabоrni praznik svih apоstоla zajеdnо, i uz njih Pavla. Оvim praznikоm prоslavljaju sе: Аpоstоl Pеtar, Аpоstоl Аndrеj, Jakоv Zеvеdеjеv, Аpоstоl […]