Uhapšene tri radnice Centra za socijalni rad u Zemunu zbog prevare

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva, postupajući po prijavi Gradskog centra za socijalni rad Beograd i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uhapsili tri radnice Centra za socijalni rad – Odeljenja u Zemunu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo prevara.
U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da su B.P. (1960), M.K. (1966) i N.K. (1963), od 2010. do sredine 2014. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za 19 osoba sačinile veći broj rešenja o jednokratnoj pomoći za osobe koje nisu evidentirane kao korisnici centra u Zemunu, i na taj način oštetile budžet Grada Beograda za više od milion i sedam stotina hiljada dinara.

Sumnja se da je B.P. ta rešenja overavala pečatom Odeljenja centra za socijalni rad Zemun, iako je znala da nisu verodostojna i da su sačinjena bez sprovedene procedure i bez evidentiranja u elektronskom sistemu centra.

Na ovaj način, osumnjičene su dovele u zabludu Odsek za računovodstvo Centra za socijalni rad u Zemunu da obavi isplatu jednokratne pomoći.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedene Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili