Uhapšena jedna osoba zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili N. Č. (1954) iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, nakon čega je osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičeni se terete za to da su od 27. marta do 8. maja 2019. godine, u svojstvu vlasnika i direktora Privrednog društva „Žar 358“ iz Beograda, doveli u zabludu predstavnike jednog preduzeća da će im na vreme platiti robu, koju su od njih preuzeli, u ukupnom iznosu od 17.664.950 dinara.

Oni se sumnjiče da su navedenu robu, bez evidentiranja u poslovnim knjigama svog privrednog društva, prodali na „crnom tržištu“ za gotov novac, od kojeg su manji deo, 1.650.000 dinara, uplatili preduzeću od kojeg su uzeli robu, a ostatak novca zadržali za sebe.

Na taj način su, kako se sumnja, protivpravno prisvojili, a navedeno preduzeće oštetili za ukupno 16.014.950 dinara, dok su svoje privredno društvo doveli u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza po preuzetoj robi.

Ako ste propustili