U Srbiji 13.647 aktivnih gradilišta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je analiza podataka iz sistema za elektronsko podnošenje zahteva za građevinsku dozvolu pokazala da je u našoj zemlji trenutno aktivno 13.647 gradilišta, što je dva puta više u odnosu na početak godine.

Na kraju januara ove godine bilo je ukupno 6.819 aktivnih gradišta, dok je šest meseci kasnije, do kraja jula, broj gradilišta povećan za približno 5.000 i iznosio je 11.603.

Trend rasta nastavljen je i tokom poslednja dva meseca, i do 9. oktobra uvećan je za približno 20 odsto, na 13.647 gradilišta.

Aktivna gradilišta su svi objekti za koje postoji prijava radova, s tim da je broj objekata na kojima se izvode radovi i veći, jer u ovaj broj nisu uračunati objekti završeni u konstruktivnom smislu, za koje još nije izdata upotrebna dozvola.

Kad bi se uzeli u obzir svi objekti na kojima se izvode radovi, procenjuje se da bi broj gradilišta u Srbiji, bio najmanje za 50 odsto veći, odnosno da bi premašio 20.000, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili