U rekonstrukciju pruga uloženo 16,8 milijardi dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u prvih šest meseci uloženo ukupno 16,8 milijardi dinara u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd–Budimpešta.

U saopštenju se navodi da se na ovoj pruzi trenutno izvode radovi na dve deonice, ukupne dužine 75 kilometara, od Beograda do Novog Sada.

Pored radova na železničkom Koridoru 10, iz sopstvenih sredstava Infrastrukture železnice Srbije realizuje se i obnova 262 kilometra regionalnih pruga.

Očekuje se da tokom avgusta budu puštena u saobraćaj 24 kilometra rekonstruisane pruge koja spaja Šabac i Loznicu, na deonicama Petlovac–Lešnica i Loznica–Gornja Koviljača.

U njihovu obnovu uloženo je ukupno 355 miliona dinara, a završetak radova omogućiće da se nakon 13 godina obnovi putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.

Radovi na remontu 90 kilometara regionalne pruge Požarevac–Majdanpek, koji Infrastruktura železnice Srbije izvodi sopstvenim sredstvima, započeti su sredinom maja, a puštanje u saobraćaj planirano je u novembru.

Na pruzi Pančevo–Orlovat–Rimski šančevi, ukupne dužine 112 kilometara, u prvom kvartalu završeni su radovi na deonici Rimski šančevi–Kać, vredni 135 miliona dinara.

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji deonice Kać–Titel i Kačarevo–Uzdin, u koje će biti uloženo oko 300 miliona dinara.

Završetkom radova na deonici Kać–Titel od 1. septembra biće ponovo
uspostavljen putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, nakon sedam godina.

Pored ovih pravaca, biće obnovljena i 24 kilometra pruge Orlovat–Zrenjanin i 12 kilometara pruge od Male Krsne do Požarevca, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracja

Next Post

Izašao trailer za film inspirisan beogradskim podzemljem - "Južni vetar"( Video)

Сре авг 1 , 2018
Prvi trailer za film pod nazivom „Južni vetar“ objavljen je danas. Eksplozivan trailer najavljuje veliki hit od 14.novembra kada će biti premijerno prikazan u beogradskim bioskopima. Film je inspirisan autetičnim događajima iz beogradskog podzemlja pa se očekuje rekordna gledanost kako u Srbiji tako i van nje. Ovo je inače i […]