Tajanstveni svet Beogradskih laguma, tunela, tajnih vojnih baza

U Galeriji ’73 u četvrtak, 21. septembra 2017. godine u 19:00 časova, biće otvorena multimedijalna izložba pod nazivom „Putevima predaka“, koja se realizuje u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2017.

Galerija `73, organizuje multimedijalnu izložbu o zaboravljenom i tajanstvenom svetu laguma, tunela, tajnih vojnih baza, bunkera nastalih tokom burne istorije Čukarice.

Izložba se sastoji od fotografija podzemlja Čukarice nastalih u okviru istraživačkog projekta UNDERGRAD , projekcije kratkog filma „Potraga se nastavlja“ i virtuelne ture kroz antičku grobnicu. Izložba će biti upotpunjena i serijom crtanih ilustracija iz različitih perioda istorije Beograda koje su povezane sa podzemljem: boginja Hekata i njen hram u Beogradu, arhitektu velikog bunara, podruma u kojima se kršila zabrana alkohola, trenutak otkrića antičke grobnice i zločinački nacistički plan za borbe u podzemlju.

Prvi put će biti prikazane i fotografije i snimci istraživanja prostora urađeni 360° kamerom – najnoviji tehnološki trend u svetu vizuelnih komunikacija. Instalacija će biti postavljena u prostoru, tako da će posetioci izložbe, uz pomoć računara, moći da pomeraju u različitim pravcima sliku koja bi se emitovala na ekranu. Tokom izložbe će biti realizovane i organizovane posete za srednjoškolce. Predavanja koje će koji će mlade podstaći na razmišljanje i inspirisati za istraživanje prošlosti održaće iskusni arheolozi i antropolozi…

Izložba će biti otvorena do 30.decembra.

Izvor:opština Čukarica

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili