Sutra potpisivanje ugovora o koncesiji beogradskog aerodroma

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra svečanom potpisivanju ugovora o koncesiji Aerodroma „Nikola Tesla“, koji obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Na ceremoniji učestvuju potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, glavni izvršni direktor „Vansi koncesija“ i predsednik „Vansi erports“ Nikola Notbar i ambasador Republike Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni.

Nakon potpisivanja ugovora o koncesiji, koji se potpisuje na 25 godina, predstavnici francuske kompanije „Vansi erports“ i Zorana Mihajlović obići će Aerodrom „Nikola Tesla“.

Kao koncesionar „Vansi erports“ će imati cilj da poboljša uslova rada Aerodroma „Nikola Tesla“ kako bi se omogućilo avio-kompaniji „Er Srbija“ da ponudi nove letove na dužim rutama, kao deo svoje glavne strategije,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Podrška opštinama u zaštiti životne sredine

Сре мар 21 , 2018
Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan poručio je da će to ministarstvo pružiti punu podršku lokalnim samoupravama u rešavanju ključnih pitanja u oblasti zaštite životne sredine. Trivan je juče, na konstitutivnoj sednici Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) u […]