Srbija se protivi članstvu Kosova u Interpolu

Direktor policije MUP-a Republike Srbije Vladimir Rebić predvodio je delegaciju Vlade koja se danas u Lionu sastala sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

Rebić, koji je na čelu delegacije sastavljene od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, istakao je da je tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta posvećenost Srbije saradnji sa Interpolom.

S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan partner svim svetskim policijama, naglasio je on, ukazavši na to da Republika Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu.

Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bismo ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije ni samog Interpola, ukazao je Rebić.

Srbija je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa i ja sam kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola, naveo je on.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili