Škola „Veljko Dugošević” prikupila 120 000 dinara za Svartište

Na tradicionalnom humanitarnom bazaru u OŠ „Veljko Dugošević“ pod sloganom „Svim srcem za decu iz Svratišta“, u subotu, 4. juna, prikupljeno je oko 120 000 dinara za decu koja su korisnici usluga ove ustanove.

Deca iz Svratišta sa svojim vaspitačima, takođe, su bila gosti ove manifestacije. Program je vodio deci omiljeni Animator Zeka, a specijalni gost bio je Zoran Kesić.

Kesić se zahvalio na pozivu ne krijući zadovoljstvo što učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji. Kada je podelio autograme, pozvao je decu da zajedno “obiđu sve zemlje sveta” što je bila tema ovogodišnjeg bazara i dečja kolona, na čelu sa njim, krenula je od štanda do štanda.

U školskom dvorištu, proglašavanim više puta za najuređenije u Beogradu, klupe su pretvorene u štandove zemalja. Nemačka, Kanada, Švedska, Australija, Velika Britanija, Holandija, Francuska, Meksiko, Švajcarska, Kina… Na klupama ručno izrađen nakit, slatke i slane poslastice karakteristične za zemlju koju predstavljaju, kreacije su učenika, njihovih nastavnika i roditelja. Negde kviz, negde maske i čajanka, a svuda mnogo balona i dečjih osmeha.

Na sportskim terenima organizovan je turnir u odbojci, košarci, brojni kvizovi i nagradne igre, a posetioci su mogli da uživaju i u mini koncertu polaznika rok škole „Master Blaster”.

Organizatori 4. humanitarnog bazara – roditelji, nastavnici i deca nisu krili svoje zadovoljstvo. Oni su se posebno zahvalili svim sponzorima i onim pojedincima koji su svoje vreme, veštine i znanje izdvojili za ovaj plemeniti i humani cilj.

Ovogodišnji bazar su pomogli: Ambasada Australije, Ambasada SR Nemačke, Ambasada Kraljevine Holandije, Francuski kulturni centar, GO Zvezdara, Frikom, Rauch, Jana, Eko Fil, Lucky Star škola odbojke, Škola stranih jezika „Livingston“, Animator Zeka, Coffee Cake Bakery, Kreativni centar, „Master Blaster” škola, Agencija MPG Beograd i Štamparija Bast,saopštavaju iz opštine Zvezdara.

Foto: opština Zvezdara

Ako ste propustili