Prva diskoteka u Beogradu “Kod Laze Šećera”

Prva diskoteka u Beogradu, a i u tadašnjoj Jugoslaviji, bila je u kući Jevrema Grujića ( kod Ateljea 212) aprila 1967.godine. Zbog tadašnje političke situacije zatvorena je posle samo godinu dana.

Ideju o otvaranju diskoteke predložio je tada beograđanin Saša Nikolić braći Milanu i Lazaru Šećeroviću. Sprovođenje ideje o otvaranju diskoteke bilo je teško, pa su uspeli ga registruju kao Društveni klub Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Ime “Kod Laze Šećera” odomaćilo se tokom vremena kod svih beograđana, i ako diskoteka zvanično nije imala ime.

Na otvaranju diskoteke bile su mnoge poznate ličnosti tog vremena: Lokica Stefanović, Mira Trailović, Jovan Ćirilov, Ivan Tabaković…

Od 19 časova, pa do posle ponoći puštale su se ploče najpoznatijih svetskih muzičara.

Diskoteka je naišla na velike pritiske i negativne kritike jer navodno zapadna kultura utiče na omladinu. Već 1968.godine zabranjeno je bilo puštanje muzike i igranje što je samo po sebi bila i zabrana rada diskoteke.

Foto:Ilustracija/Beogradske vesti

Next Post

Prоglašеna jе vanrеdna situacija za tеritоriju grada Кraljеva zbog poplave

Пон јун 3 , 2019
Neka mesta u Srbiji bore sa poplavom,a trenutno najgora je situacija u nekim delovima Kraljeva gde su se izlili potoci i kanali.Na teritoriji opštine Knić proglašena je vanredna situacija gde je voda ušla u kuće. Reka Gruža je odnela most. U opštini Knić vatrogasci evakuišu ugroženo stanovništvo. Zbog obilnih padavina […]