Promena trasa linija tokom radova u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će se od 19. do 31. decembra izvoditi treća faza radova u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom ovih radova, zatvara se ceo smer Ulice Jurija Gagarina, na delu od Ulice Marka Hristića do Antifašističke borbe, zatim dve desne saobraćajne trake na delu od Ulice antifašističke borbe do izlazne rampe na Most na Adi, desna kolovozna traka Ulice antifašističke borbe, na delu od Ulice Jurija Gagarina do silazne rampe sa Mosta na Adi na Ulicu antifašističke borbe, kao i desna kolovozna traka Ulice antifašističke borbe, na delu od Ulice Jurija Gagarina ka toplani.

Kolovozna traka Ulice Jurija Gagarina u smeru ka Bloku 45 će se na delu od Ulice antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će se na delu od Ulice antifašističke borbe ka Mostu na Adi koristiti tri saobraćajne trake za smer prema Bloku 45, odnosno jedna u smeru ka mostu.

Tokom radova u ovoj fazi, tramvajski saobraćaj će funkcionisati nesmetano, dok će vozila sa autobuskih linija JGS-a saobraćati izmenjeno.

Trase su sledeće:
– linija 60, smer ka Bloku 70A: Antifašističke borbe – Jurija Gagarina – Omladinskih brigada – Blok 70A, a smer ka Zelenom vencu: Blok 70A – Omladinskih brigada – Jurija Gagarina i dalje redovno;
– linija 85, smer ka Borči, redovna trasa; smer ka Banovom brdu, redovna trasa;
– linija 89, smer ka Bloku 72, redovna trasa; smer ka Vidikovcu, redovna trasa;
– linija 94, smer ka Resniku, redovna trasa; a smer ka Bloku 45: Most na Adi – Bulevar heroja sa Košara – Antifašističke borbe – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovno;
– linije 95, E1 i E6, smer ka Borči: Jurija Gagarina – Marka Hristića – Bulevar Crvene armije – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića i dalje redovno; smer ka Bloku 45 redovna trasa.

I dalje će se koristiti privremeno uspostavljeno stajalište za linije 85, 89 i 94 u Ulici Jurija Gagarina (zbog nemogućnosti korišćenja stajališta „Blok 42”) na poziciji neposredno ispred skretanja za ulaznu rampu na Most na Adi u smeru ka Banovom brdu, Vidikovcu i Resniku.

Ako ste propustili