Prihod od naknada za konverziju iznosi 357,48 miliona dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su tokom poslednja četiri meseca, lokalne samouprave rešile pozitivno ukupno 88 zahteva za pretvaranje prava korišćenja zemljišta u pravo svojine.

U saopštenju se ukazuje na to da je sprovođenje Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, koje je u nadležnosti gradova i opština, značajno ubrzano u poslednja četiri meseca i navodi podatak da ukupan prihod od naknada za konverziju koji je na ovaj način ostvaren iznosi 357,48 miliona dinara.

Ukupan broj zahteva do 1. decembra u odnosu na presek stanja od 1. avgusta, u 78 lokalnih samouprava koje su dostavile podatke, povećan je sa 560 na 853, uz skoro dva puta bolji rezultat u rešavanju predmeta.

Za poslednja četiri meseca, broj rešenih zahteva povećan je sa 174 na 381, a broj predmeta koji su pozitivno rešeni sa 70 na 158.

Iznos naknada za konverziju povećan je višestruko u odnosu na prethodni izveštaj. Od ukupno 398,73 miliona dinara prihoda ostvarenih do sada po osnovu naknada za konverziju, skoro 90 odsto ili 357,48 miliona dinara prihodovano je tokom poslednja četiri meseca, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili