Poziv Srbima na Kosmetu da glasaju za Srpsku listu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas Srbe na Kosmetu da glasaju za Srpsku listu, istakavši da je to jedini način da se izbore da ne bude Vojske Kosova, kao i da sačuvaju funkcionisanje života na prostoru Kosmeta i način njegovog finansiranja.

Vulin je naveo da Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da je Vlada Republike Srbije jedina sigurnost za njih i da život na Kosovu i Metohiji ne može da postoji bez Srbije.

On je ponovio da Vlada Srbije nikada neće priznati nezavisno Kosovo, kao i da neće odstupiti od politike kojom prihvata samo da je Kosovo teritorija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

Ministar je, komentarišući zabranu ulaska na teritoriju Kosova i Metohije, ocenio da Priština nema drugog načina da se obračuna sa Vladom Srbije osim silom i nasiljem.

Ali, vezu između Vlade Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji ne može da prekine ni nasiljem, niti na bilo koji drugi način. Uvek ću biti sa Srbima na Kosmetu, kad god im budem bio potreban i kad god Vlada Srbije proceni da je tamo potrebno naše prisustvo, istakao je Vulin.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili