Ponuda za upis u „Privredni-registar.rs” ne potiče od APR

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da je, povodom obraćanja velikog broja privrednih subjekata, prinuđena da ponovo javno upozori svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs”, kojima se pozivaju da se upišu u pomenuti registar, s obzirom na to da on ne predstavlja zvanični registar te agencije.

Primaoci ovih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na ovom portalu jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva „Digitalna platforma d.o.o. Beograd- Novi Beograd”, koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

Na uplatnicama priloženim uz dopis ovog privrednog društva odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u „Privredni-registar.rs” biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine.

S obzirom na dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR, upozoravamo sve naše korisnike da ova ponuda ne potiče iz Agencije za privredne registre, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili