Podrška Srbima sa Kosmeta oko formiranja ZSO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će dati podršku Srbima na Kosovu i Metohiji da tokom aprila formiraju Zajednicu srpskih opština ukoliko Priština ne želi da to učini onako kako je to dogovoreno Briselskim sporazumom.

Brnabić je tokom posete Republičkom geodetskom zavodu, odgovarajući na pitanje novinara o tome koje će mere Srbija preduzeti po pitanju Kosova i Metohije, naglasila da su neke od tih stvari poverljive i u fazi dogovora.

Bilo bi neodgovorno da iznosim detalje, Srbija će se truditi da sačuva mir i stabilnost. Osnovna stvar jeste da je to sve teže uraditi zbog Prištine i njihovih partnera, koji, kako mi se čini, ne teraju dovoljno Prištinu da poštuje dogovor i sporazume koje je potpisala, naglasila je premijerka.

Ona je dodala da će Beograd snažnije nego ikad insistirati na punoj implementaciji Briselskog sporazuma i formiranju ZSO, ali ne kako Priština misli, nego kako je bilo dogovoreno i potpisano, poručivši da to ne može da se menja bez saglasnosti obe strane.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili