Počela gradnja novog mosta preko Kolubare i Save

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca biti završena u roku – do kraja 2019. godine.

Mihajlović je prilikom obilaska i kontrole radova na novom mostu preko Kolubare i Save kod Obrenovca, koji gradi kineska kompanija „China Communications Construction Company Ltd.“, izrazila zadovoljstvo dinamikom radova, naglasivši da je već postavljeno 50 šipova.

Ona je podsetila na to da je gradnja počela 1. marta ove godine i da se radi u dve smene, od 4 časa ujutru do 20 časova.

Prema njenim rečima, sa tom kineskom kompanijom biće nastavljeni razgovori za gradnju deonice Preljina–Požega, za koju bi trebalo da budu potpisani komercijalni ugovor i ugovor o finansiranju u novembru ove godine u Budimpešti.

Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save, za koji će gradnja stubova početi krajem juna ili početkom jula, biće dug 1.581 metar i to je najduži most na toj deonici.

Na deonici Surčin– Obrenovac od 17,6 km biće ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka.

Vrednost radova na toj deonici je 233,6 miliona dolara, rok za završetak je 32 meseca, a finansira se iz zajma Eksim banke Kine.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili