Osuđen na smrt vešanjem pre 140 godina a sada mu se,posthumano, izvinili zbog greške

Myles Joyce je dobio posthumano izvinjenje nakon što je osuđen na smrt vešanjem jer se verovalo da je jedan od trojce muškaraca koji su učestvovali u ubistvu porodice Galway 1882.godine.

Dodeljeno mu je posthumno pomilovanje od strane irskog predsednika Michaela D Higginsa. Mr Higgins je to opisao kao „sramnu epizodu u Irskoj i Britanskoj istoriji“ i rekao da će pomilovanje „ispraviti istoriju“.

U avgustu 1882. godine porodica Galway je napadnuta u njihovoj kući u Maumtrasna. Do kraja napada pet od šest članova porodice je poginulo a najmlađa žrtva je imala 14. Myles Joyce i još dvojica su obešeni za ubistva, dok je pet drugih muškaraca dobilo doživotne kazne. Dva osuđena muškarca umrla je u zatvoru, dok su preostala tri puštena 20 godina kasnije.

Pre pogubljenja, dvojica muškaraca su priznala da su krivi za zločine i rekla da je Myles Joyce nevin.

Foto:Wikipedia

Next Post

Sukob u blizini autokomande.Jedna osoba povređena

Чет апр 5 , 2018
Danas oko 16h došlo je do tuče u blizini autokomande uoči fudbalskih utakmica 30. kolu Superlige Srbije. Jedan mladić je povređen i prevezen je kolima hitne pomoći. Prema medijima,mladiće ima povrede od noža na telu. Foto:Ilustracija   Podeli na FacebookPodeli na Twitter