Oni su budućnost srpske policije i države

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanosti povodom prijema novih policijskih službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova, da bez bezbednosti nema jake Srbije, ekonomskog napretka i investicija.

Vučić je, u obraćanju prisutnima na platou ispred Palate Srbija, objasnio da nema novih investicija, većih plata i penzija, ni boljeg životnog standarda ako zemlja ne može da garantuje punu sigurnost njenim građanima i potencijalnim investitorima.

On je rekao da je ponosan na Srbiju, koja je u prethodne tri godine jasno pokazala da može da garantuje i stabilnost i sigurnost ne samo naše zemlje, već i regiona.

Predsednik Vlade je precizirao da su danas promovisana 404 nova policijska službenika, 258 svršenih polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i 36 diplomaca Kriminalističko-policijske akademije.

Zajedništvo i jedinstvo su jedini ključ uspeha, naveo je premijer i apelovao na starije policajce da budu nesebični u davanju saveta mladim kolegama, među kojima je i više od 100 devojaka.

Video sam desetine mladih devojaka i momaka koji danas ulaze u službu i dobro razumeo da oni jesu budućnost srpske policije i države, koja je uložila u njihovo znanje, poručio je Vučić.

On je ukazao na to da reformom policije želimo da postignemo da imamo najbolje policijske službenike ne samo u regionu, već i šire, napomenuvši da je uvedeno karijerno napredovanje, što znači da će na najodgovornijim mestima biti najbolji kadrovi.

Premijer je podsetio na to da je prošle godine zaplenjeno četri tone droge, što je dvostruko više u poređenju sa periodom između 2008. i 2013. godine, dok je nedavno zaplenjena i tona „skanka“.

Takođe, kako je upozorio, svet se suočava i ne može da se izbori sa terorizmom, što nam govori da je ulaganje u bezbednost i sigurnost naših građana od ogromnog značaja.

Potencijalni problem sa terorizmom, kako je rekao, nije u Srbiju došao sa ogromnim brojem izbeglica koji su prošli i prolaze kroz našu zemlju, pri čemu nije bilo nijednog ozbiljnijeg incidenta, niti je ijednog trenutka bila ugrožena bezbednost i sigurnost građana Srbije.

Premijer je svim policajcima i pripadnicima MUP poručio da budu pošteni, radni, vredni, da čuvaju svoju zemlju, a država će pokušati da im se oduži boljom opremom i uslovima rada i života.

Nakon obraćanja premijera, na platou je, pred zvanicama i gostima, funkcionerima policije i drugih bezbednosnih službi izvedena pokazna vežba, a potom i defile jedinica MUP-a.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: mup.gov.rs

Ako ste propustili