Od 1.jula prestaje sa radom Železnička stanica Beograd

Od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most,saopštili su iz „Infrastruktura železnice Srbije“.

Od pomenutog datuma se u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj sa Glavne železničke stanice u Beogradu.

Međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider. Znači da će od 16. juna iz železničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 9.21 sat, kao i večernji voz u 21.21 sat.

Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko „Beograd Centra“ i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice „Beograd Centar“, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće „Beograd Centar“ u Prokopu.

Izvor:Beogradske vesti/Infrastruktura železnice Srbije

Foto: arhiva/Beogradske vesti

Next Post

Ciganska bara - Bara Venecija

Суб јун 16 , 2018
Bara Venecija ili Ciganska bara kako je ranije nazivana prostirala se od ušća Tоpčidеrskе rеkе u Savu na jugоzapadu dо Кarađоrđеvе ulicе na sеvеrоistоku. Prvobitan naziv „Ciganska bara “ nastao je jer su u tom podričju živeli pretežno Romi koji su se bavili raznim aktivnostima a i zanatlije koji su pravili […]