Objavljeni komentari na Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije objavilo je na svojoj internet prezentaciji sve komentare koji su tokom drugog kruga javne rasprave dostavljeni na Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

U saopštenju se navodi da je na adresu Ministarstva pravde pristiglo ukupno 34 komentara, koji su dostavile organizacije civilnog društva, strukovna udruženja, državni organi, profesori, advokati, kao i građani.

Drugi krug javne rasprave počeo je 22. januara, kada je Ministarstvo pravde na svojoj internet prezentaciji objavilo Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, i trajao je do 8. marta.

Tokom drugog kruga javne rasprave održana su četiri okrugla stola, i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, na kojima su zainteresovani mogli da iznesu svoje stavove, kritike i sugestije.

U isto vreme, Ministarstvu pravde su dostavljana mišljenja, komentari i sugestije i pisanim putem.

Ukazujemo na to da će nakon usaglašavanja Radnog teksta ustavnih amandmana biti sačinjen nacrt koji će biti prosleđen Venecijanskoj komisiji, bez čijeg se pozitivnog mišljenja neće ići u dalju proceduru usvajanja.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili