Nova oprema za saobraćajnu policiju na Savskom vencu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Policijskoj stanici Savski venac primopredaji opreme koju je Udruženje osiguravača Srbije doniralo Upravi saobraćajne policije, što će umnogome olakšati proceduru za naplatu štete nastale u saobraćaju.

Stefanović je naglasio da, zahvaljujući tom udruženju, ali i dobrom radu saobraćajne policije, građani sada imaju mogućnost da na jednom mestu, u svom osiguravajućem društvu, direktno i bez odlaska u policiju po zapisnik, dobiju sve što im je potrebno za isplatu štete nakon saobraćajne nezgode.

On je ujedno izrazio zadovoljstvo zbog toga što će građanima na ovaj način biti omogućeno da mnogo brže i lakše ostvare svoja prava.

Prema njegovim rečima, donirana oprema će omogućiti sakupljanje i objedinjavanje uviđajne dokumentacije u slučajevima saobraćajnih udesa sa materijalnom štetom u jedan PDF dokument, koji će predstavljati zapisnik o uviđaju.

Do kraja godine trebalo bi da proradi aplikacija koja će omogućiti da Udruženje iz MUP-a može preuzeti objedinjene delove uviđajne dokumentacije u elektronskoj formi, istakao je potpredsednik Vlade.

On je precizirao da je Udruženje osiguravača Srbije doniralo Upravi saobraćajne policije dron, 50 računara, 50 skenera, 30 laptopova, 50 fotoaparata i 500 fleš memorija.

Najveći deo ove opreme, kako je objasnio, uručen je Saobraćajnoj policijskoj ispostavi za uviđaje u Savskoj ulici u Beogradu, gde se godišnje izvrši 42 odsto uviđaja u celoj Srbiji, dok će ostatak biti dat na korišćenje saobraćajnim ispostavama u područnim policijskim upravama.

Stefanović je rekao da je ovo dobar pokazatelj da država razmišlja o tome kako da građanima uštedi vreme i pomogne im da posao obave što jednostavnije.

Pored toga, smanjiće se i mogućnosti zloupotreba u osiguranju, a policijski službenici će sa manje utrošenog vremena dobiti jasniju sliku saobraćajne nezgode, koju mogu da na brži način pošalju Odeljenju za uviđaje, poručio je on, iskazavši pritom zahvalnost Udruženju osiguravača Srbije.

Takođe, potpredsednik Vlade je izrazio nadu da će redovna preventivna delatnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i nova tehnika i oprema, uticati na svest građana kako bi svi zajedno radili na spasavanju života,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili