Nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas predstavnike Svetske i Evropske atletske federacije.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, prvi potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, prvi potpredsednik Evropske atletske federacije i predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Premijer Vučić je izrazio zadovoljstvo time što je Srbija prvi put nakon šest decenija domaćin međunarodnog atletskog takmičenja, i naglasio da ovakvim sportskim događajima želimo da privučemo ne samo brojne takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili našu zemlju.

Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista, istakao je premijer Vučić.

Na sastanku se razgovaralo i o organizaciji dvoranskog svetskog prvenstva u atletici 2020. godine i evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine, kao i o izgradnji atletskog stadiona za to evropsko prvenstvo.

Predstavnici atletske federacije pohvalili su organizaciju ovog takmičenja, kao i veoma modernu dvoranu.

Takođe, oni su istakli da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta kao Vlada Srbije, i dodali da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza i dve zatvorene hale.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Next Post

Osmomartovska Izlozba cveća je počela

Суб мар 4 , 2017
U holu Doma sindikata počela je Osmomartovska izložba cveća koja će trajati sve do srede. Na sajmu su se okupili uzgajivači i ljubitelji cveća a možete je pogledati svakog dana od 9 do 19 sati. Ulaz je slobodan. Podeli na FacebookPodeli na Twitter