Najmanje 4 osobe poginulo usled uragana Irma

Najmanje 4 osobe su poginule usled uragana Irma na različitim delovima Karipskih ostrva i ostavila iza sebe uništena ostrva.

Irma, uragan kategorije 5, najviši mogući nivo, trenutno se kreće sa severnih Devičkog ostrva, navodi se u američkom Nacionalnom centru za uragana.

Uragan Irma je prvi pogodio dvostruko ostrvo Antigve i Barbude. Najmanje jedna smrt je prijavljena na Barbudi, gdje je premijer Gaston Braun rekao da je oko 95% zgrada pretrpelo određenu štetu.

„Ostrvo je bukvalno pod vodom. U stvari, ja sam mišljenja da, kako sada stoji, Barbuda jedva da je pogodna za stanovanje“, rekao je nakon što je letio preko ostrva, gdje je živelo oko 1.600 ljudi.

Francuski zvaničnici su rekli da je najmanje dva smrtna slučaja na francuskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Bartolomej.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

SAD traže zamrzavanje imovine Kim Jong-Una

Чет сеп 7 , 2017
SAD su predložile niz novih sankcija protiv Severne Koreje, uključujući zabranu nafte i zamrzavanje imovine lidera Kim Jong-Una. Bela kuća želi da Savet bezbednosti UN stavi embargo na naftu, zabranom putovanja i zamrzavanjem imovine Kim Jong-Una. Nacrt rezolucije koji je dostavljen UN-u poziva na zabranu snabdevanja nizom naftnih proizvoda u Severnoj […]