Migranti sa ulica Beograda premešteni u prihvatne centre

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izdao je nalog, nakon izveštaja o stanju, da to ministarstvo pokrene postupak prikupljanja i prevoza ilegalnih migranata sa beogradskih ulica u prihvatne centre.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom stanicom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Policijskom brigadom, Upravom za strance, Upravom granične policije i opštinom Savski venac.

Ove aktivnosti su sprovedene bez ijednog incidenta, a više desetina migranata, od kojih je jedan broj maloletnika bez pratnje, smešteno je u prihvatne centre, gde je obavljen lekarski pregled i njihova registracija.

Migrantima su obezbeđeni uslovi za human boravak i normalan život, kao i sva zaštita prema zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima.

Koordinator akcije i savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milenko Nikić rekao je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost našim građanima.

Ministarstvo će nastaviti da radi na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana.

Takođe, Đorđević je izrazio zahvalnost svim učesnicima na izuzetno profesionalnom i ljudskom odnosu prema migrantima, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ako ste propustili