Krizni štab odlučio da se uvedu kovid sertifikati

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sednice Kriznog štaba, da je odlučeno da se uvedu kovid sertifikati ako bude potrebno. Konačna odluka o tome biti doneta u narednih nekoliko dana,izjavila je predsednica Vlade Srbije.

Kovid sertifikati biće uvedeni u prostorima gde nije neophodno da ljudi borave, a gde je visoka mogućnost zaražavanja. To su noćni klubovi, barovi, kafići, restorani..

Od jutros u javnom prevozu pojačane su kontrole epidemioloških mera, a sanitarna će inspekcija pojačati kontrole u tržnim centrima, maloprodaji:

„Pri čemu će prvi nadzori biti savetodavni, a da posle njih slede represivne mere“, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je iznela podatak da je u ovom trenutku u Srbiji 2.821.060 osoba vakcinisano makar prvom dozom vakcine, što je oko 52,2 odsto populacije, da je revakcinisano 2.707.594 lica ili oko 50,1 odsto, dok je treću dozu primilo 318.858 osoba, što je oko 6 odsto. U samo tri lokalne samouprave procenat vakcinisanih preko 70 odsto, a to su beogradske opštine Stari grad, Savski venac, Vračar.

Ako ste propustili